COVID-19 : Patuhilah SOP dan bersama-samalah kita membendung virus Covid-19 dari menular dalam kalangan kita Jom join aktiviti kami

Banner1.jpg

C16 Badminton Club dengan kerjasama Pertubuhan Amal Kebajikan Ar Rasyid telah bekerjasama untuk program amal bermula pada Jan 2022. Ini bertujuan untuk bersama-sama dapat membantu mereka-mereka yang lebih memerlukan dengan cara memberi sumbangan kepada fakir miskin & asnaf, infaq pembangunan tahfiz & masjid, waqaf telaga & bersedekah.

PERTUBUHAN AMAL KEBAJIKAN AR RASYID (PAKAR) telah pun beroperasi lebih 10 tahun bermula tahun 2010. PAKAR telah diluluskan secara rasmi dibawah (ROS) dengan nama PERTUBUHAN AMAL KEBAJIKAN AR RASYID sebagai sebuah syarikat yang tidak berteraskan keuntungan (non-profit organisation). Fokus utama PAKAR adalah menjadi perantaraan bagi setiap dermawan untuk menyampaikan sumbangan kepada yang memerlukan.

Sejak ditubuhkan, PAKAR telah berjaya menyalurkan bantuan dalam pelbagai bentuk bantuan kepada rakyat Malaysia, Kemboja & Yaman hasil kutipan dan sumbangan orang ramai.


Antara bentuk sumbangan yang boleh disalurkan:

JOM KITA BERSAMA-SAMA MENYUMBANG!!

                  Ar Rasyid2.png                     

SEDEKAH SUBUH / JUMAAT

Jadilah orang yang lebih dermawan. Mulakan hari kita dengan berkongsi rezeki dengan mereka yang memerlukan

button klik info.png 


Ar Rasyid6.png

TAJAAN ANAK YATIM KEMBOJA
button klik info.png arrasyid-tahfiz

INFAQ PEMBANGUNAN TAHFIZ
button klik info.png
 Ar Rasyid31.png

WAKAF TELAGA KEMBOJA
button klik info.png 

Your cart is currently empty.
Continue shopping